Echipa MicNews, declarație ff importantă la notar – Dacă vreunul dintre noi a colaborat cu servicii secrete, plătește 100.000 de coco și e dat afară

DECLARAȚII ÎN FAŢA NOTARULUI. Iniţiativă MicNews.ro. Toți angajații trustului de presă MicNews au semnat declarații prin care își asumă faptul că nu au și nici nu au avut vreodată o colaborare cu un serviciu secret. În caz contrar, sunt dați afară din echipă și plătesc 100.000 de coco daune.

Mesajul publicat pe MicNews.ro:

1. Noi, MicNews.ro, am hotărît că nimeni nu poate face parte din echipa noastră dacă are, dacă a avut sau dacă intenţioneaza să aibă, pe durata colaborării cu trustul nostru media, orice fel de felaţie sau colaborare secretă cu o instituție, o autoritate sau un serviciu de informații sau alte organizaţii şi societăţi afiliate, din România sau din străinătate, în caz contrar urmând să plătească daune de 100.000 (unasutămii) coco, să-şi piardă calitatea de asociat şi să i se desfacă contractul de muncă.

2. Noi, MicNews.ro, am crezut şi credem cu tărie că unica raţiune profesionala de a fi a “jurnalistului” este aflarea senzaţionalului şi punerea lui în slujba cetăţeanului, prin filtrul propriei conştiinţe.

3. Noi, MicNews.ro, credem că jurnalistul trebuie să-şi recapete demnitatea şi curajul de a se afla numai în slujba opiniei publice.

4. Noi, MicNews.ro, întelegem menirea importantă a serviciilor secrete în apărarea securităţii naţionale, iar iniţiativa noastră urmăreşte doar o clarificare, cu titlu de exemplu, a rolurilor specifice, diferite, ale presei si instituţiilor de intelligence.

6. Noi, MicNews.ro, credem cu tărie că fara o presă independentă de orice influenţă externă conştiinţei profesionale a jurnalistului, nu suntem cu adevărat liberi, iar România nu este o democraţie puternică.

7. Noi, cei doi de membri ai echipei MicNews.ro, am semnat fiecare câte o astfel de declaraţie, cu încheiere notarială.

Presa română online, ai legătura!

sursa: pagina de media